Як розпочати автомобіль з розрядженим акумулятором без роздаткового кабелю?

Якщо ви власник автомобіля, то я впевнений, що ви потрапляли в ситуації, коли на дорозі лишалися лише ви та ваш автомобіль. І навіть якщо ви ще не стикалися з такими обставинами, то немає гарантії, що ви ніколи не зіткнетесь з цим. Ми всі в певній мірі винні у тому, що не приділяємо достатньо уваги нашому улюбленому транспортному засобу, що призводить до ситуацій, які ніхто не бажає переживати.

Звісно, занедбання вашого автомобіля може призвести до інших серйозних проблем і небезпек для безпеки, але наразі ми розглядаємо ситуацію з розрядженим акумулятором без наявності роздаткового кабелю.

Найважливіші факти про ваш автомобільний акумулятор

Якщо ви усе ще панічно вводите в пошук “як завести автомобіль з розрядженим акумулятором” на своєму вимираючому телефоні або просто готуєтеся до дощового дня, продовжуйте читати, щоб дізнатися більше. Я особисто був жертвою подібної ситуації, яка змусила мене розуміти важливість завжди мати набір екстреної допомоги в автомобілі. Крім того, це також підштовхнуло мене написати цей блог, щоб хтось схожий на мене міг знайти рішення, яке вони відчайдушно шукають.

Підняти свій автомобіль за допомогою роздаткового кабелю може полегшити речі, якщо не покращити, але що робити, коли ви застрягли без жодних роздаткових кабелів і автомобіля, який можна заряджати?

Давайте розглянемо три різних методи.

Як завести автомобіль з розрядженим акумулятором без роздаткового кабелю?

Представте собі, що ви повертаєтеся з поїздки з друзями або родиною і зустрічаєте розряджений акумулятор, і нікого поблизу. Ось як ви можете впоратися з такою ситуацією.

Ми використовуємо метод, який називається “політ” (Push-starting), відомий також як “поп-старт” або “бамп-старт”. Тут ви змушуєте працюючий двигун залишити вас, замість використання роздаткового кабелю або стартера. Краще, якщо ви знайдете легке схил на дорозі або вулиці і кілька друзів, які допоможуть вам у цьому процесі.

Попросіть вашого друга або члена сім’ї підготуватися до того, щоб тиснути автомобіль ззаду. У той час як ви берете місце водія і запускаєте двигун. Залиште ручне гальмо активним, натисніть на зчеплення і включіть другу передачу.

Як тільки ви переключили передачу, відпустіть ручне гальмо і натисніть на гальмо. Далі повільно відпустіть гальмо і попросіть ваших друзів розпочати процес тиску на автомобіль. Коли ваш автомобіль досягне швидкості 5 миль на годину, швидко відпустіть зчеплення. Це зробить ваш двигун бурхливим і скаче, а потім запуститься.

Якщо двигун запуститься, ваш акумулятор автомобіля ожив. Якщо ні, ви можете повторити процес зі значно більшою швидкістю. Це працює як для автомобілів з механічною коробкою передач, так і для автомобілів з автоматичною трансмісією, хоча з автоматичними автомобілями може виникнути деяка складність.

Як завести автомобіль з роздатковим кабелем?

Ще одним способом запустити розряджений акумулятор вашого автомобіля буде використання пуско-зарядного пристрою (Jump-Start Box). Сутність однакова – це не зовсім запуск автомобіля без роздаткового кабелю, але це виключає використання іншого автомобіля та звичайних кабелів.

Для тих, хто не в курсі, пуско-зарядні пристрої – це компактні портативні акумулятори, до яких приєднані пускові кабелі. Вони обладнані програмним забезпеченням, яке контролює напругу автомобіля, що робить їх набагато безпечнішими та кориснішими, ніж звичайні роздаткові кабелі. Ви також можете знайти пуско-зарядні пристрої зі світлодіодними ліхтарями, розетками змінного струму і USB-портами для зарядки вашого телефону. Ви можете знайти їх в місцевому магазині ремонту, магазинах знарядь або в інтернет-магазинах.

Так ви можете запустити розряджений акумулятор автомобіля за допомогою пуско-зарядного пристрою. Першим кроком є переконання, що акумулятор пристрою повністю заряджений. Далі йдуть кабелі; підключіть їх до вказаних позитивних і негативних контактів. Червона зажим підключається до позитивного контакту, часто позначеного знаком “+” або червоною кришкою на розрядженому акумуляторі. Прикріпіть чорний зажим до металевої поверхні, закріпленої десь на каркасі автомобіля.

Увімкніть пуско-зарядний пристрій, як вказано в інструкціях. Почекайте ще хвилину, а потім заводьте автомобіль. Якщо виникають проблеми, дозвольте акумулятору автомобіля зарядитися і спробуйте знову через декілька хвилин. Як тільки автомобіль заведеться, вам слід вимкнути пуско-зарядний пристрій та видалити зажими в зворотному порядку – спочатку чорний, а потім червоний. Ось вам і функціональний автомобіль!

Якщо нічого інше не працює, ви також можете спробувати зарядити розряджений акумулятор автомобіля за допомогою сонячної енергії. Розмістіть сонячну панель на приладовій дошці автомобіля, переконавшись, що вона отримує достатньо сонячних променів. Далі підключіть її до прикурювача автомобіля. Цей метод дозволить зарядити ваш автомобільний акумулятор без надмірних зусиль або роздаткового кабелю.

Записатися на діагностику та ремонт кермового управління можна за телефоном 067 650 18 00.
м. Одеса, вул. Житомирська 46.
З любов'ю 💓 до своєї справи, команда АвтоДоктор

Залишіть заявку
Вибір способу зв'язку

Спасибо. Скоро мы вам перезвоним!