Підготовка машини до літа. На що звернути увагу

Щоб забезпечити комфорт і безпечне пересування на дорогах в літній період, автовласникові необхідно приділити увагу параметрам і системам свого автомобіля з приходом весни. В цей час машина починає активно використовуватися, тому важливо, щоб пил, бруд, сухе повітря і постійне перевищення температури в салоні не привели до зносу елементів. Регулярна перевірка і заміна запчастин попередить серйозні наслідки, а дана стаття допоможе розібратися, на що в першу чергу варто звернути увагу при підготовці до жаркого літнього сезону.

У чому небезпека спеки? Як вона негативно впливає на машину? Можливий ризик перегріву двигуна, знижується зчеплення з дорогою при їзді. Підвищується навантаження на систему охолодження, і, як правило, страждає гальмівна система.

Перший етап підготовки: перевірка всіх деталей і вузлів - упевнитися чи успішно вони «перезимували». Також слід перевірити ще раз рівень технічних рідин і замінити зношені елементи кріплення і ущільнювачі. Подальші роботи розділимо на кілька основних етапів:

Заміна зимових шин на літні

Щоб убезпечити себе на дорозі і в той же час збільшити маневреність і плавність їзди, необхідно замінити зимові шини на літні. Замінивши покришки, вимийте і перевірте на наявність пошкоджень, які можливо утворилися за час експлуатації автомобілем. Щоб проблемні ситуації не виникали на дорозі, за потреби замінити вже не робочі механізми. Підкачайте і перевірте тиск в шинах після їх заміни.

Перевірка рівня рідини і фільтрів

Для перевірки рівня масла в більшості авто використовуйте щуп. Рівень антифризу і гальмівної рідини зазвичай позначений на бачку.

Не упускайте можливість заміни фільтрів перед літнім сезоном. Залежно від пробігу змінюються фільтр салону і повітряний фільтр. При зміні масла - масляний фільтр.

Профілактика систем охолодження

Система охолодження двигуна - вузол, який повинен підтримуватися в справному стані. В іншому випадку неналежний догляд обернеться виходом важливих систем з ладу. Рекомендуємо промити радіатор і видимі елементи двигуна. Перевірте рівень антифризу і стан термостата. Якщо виявите протікання або пошкодження - усуньте їх. Огляньте гумові прокладки і шланги, вони могли потріскатися і лопнути.

Ревізія гальмівної системи

На цьому етапі, якщо немає спеціальної підготовки, краще довіритися професіоналам. За зиму виникає безліч, на перший погляд, невидимих проблем. Велика ймовірність протікання гальмівної рідини або необхідність її заміни, пошкодження шлангів і магістралей. Можливо, знадобиться оновити гальмівні колодки.

Огляд і усунення проблем запалювання

Автомобільні акумулятори відчувають серйозне навантаження в зимовий період, тому рекомендуємо для запобігання тривожних сигналів перевірити рівень електроліту в відсіках і зарядити батарею. Перевірте свічки, вони можуть бути закопчені через перевищення витрат палива, а білястий наліт говорить про проблеми змішання паливно-повітряної суміші. Очистіть забруднення і замініть несправні свічки.

Перевірка системи кондиціонування повітря

Комфорт в салоні авто стає одним з найбільш актуальних питань, коли час підходить до спекотного сезону. Різні забруднення, волога і пил в системі кондиціонування стають причиною виникнення задухи і неприємних запахів. З питань обслуговування кондиціонера допоможе наша сервісна станція. За допомогою сучасного обладнання майстри виявлять можливий витік, проведуть ремонт автокондиціонера або антибактеріальну очистку кондиціонера.

Переконавшись, що у автомобіля з технічної точки зору все гаразд, можна переходити до наведення чистоти всередині салону і оновленню декоративних елементів (килимків, освіжувачів повітря і ін.) Зверніть увагу на двірники - за зиму вони також могли прийти в непридатність.

Підготовка до літнього сезону - важливий процес, приділивши час якому, ви забезпечуєте комфорт і безпечне пересування собі і своїм пасажирам. Не ризикуйте дозволити спеці вивести з ладу ваш двигун, заздалегідь забезпечте автомобіль, провівши необхідний огляд і контроль. Довірте свій автомобіль професіоналам, з питань обслуговування звертайтеся в наш автосервіс.

Записатися на діагностику та ремонт кермового управління можна за телефоном 067 650 18 00.
м. Одеса, вул. Житомирська 46.
З любов'ю 💓 до своєї справи, команда АвтоДоктор

Залишіть заявку
Вибір способу зв'язку

Спасибо. Скоро мы вам перезвоним!