Плюси та мінуси електрокарів

Поки електрокари впевненою ходою завойовують світ, багато хто досі сумнівається в їхній надійності та вірить у різні з ними повʼязані міфи. Зрозуміло, недоліки у них є і вони можуть бути для когось вельми критичними, але і переваги автомобілів на електротязі недооцінювати не варто. Давайте розбиратися у всіх цих аспектах.

Що таке електрокар

Щоб було простіше оперувати даними, ще раз розберемося в тому, що таке електромобіль. За своєю суттю від класичних для нас бензинових та дизельних машин його відрізняє лише принцип роботи. У рух машину наводить не двигун внутрішнього згоряння, а електродвигун, який живиться від батареї.

Плюси та мінуси електрокарів

Багато хто дивується, коли дізнається, що електрокари – це далеко не ноу-хау. Перша модель авто на електротязі була сконструйована ще 1899 року самим Фердинандом Порше, тим самим фундатором автомобільної компанії Porsche. Сама конструкція електродвигуна гранично проста і те, що широку популярність електромобілі набувають лише останніми роками, обумовлено переважно відсутністю технологій накопичення енергії, тобто потужних високовольтних батарей, а також їх величезною вартістю. Тому думати, що машина на електротязі це якийсь космічний корабель із паралельного всесвіту чи кардинально альтернативний варіант пересування, не варто.

Переваги електрокарів

Чим же електрокари заслужили на свою популярність сьогодні? Причин дуже багато.

Економічність

Зрозуміло, головний плюс електромобілів – вартість їзди на них. Зарядка електрикою обходиться в рази дешевше, ніж заправка паливом, а будь-яке технічне обслуговування, як то регулювання розвал-сходження або ремонт підвіски, практично нічим не відрізняється від авто з ДВС.

Екологічність

Так-так, всі ми знаємо про заводи, які виробляють електроенергію та випускають в атмосферу величезну кількість вуглекислого газу. Однак прямо тут і прямо зараз машина на електротязі знижує загальний рівень забруднення міст, в яких живуть і дихають повітрям люди, в тому числі і ви.

Низькі податки

Хто хоч раз оформляв страховку або розмитнював авто, той знає, що податок на електромобіль значно нижчий, ніж на машину з ДВС, особливо з великим обсягом мотора і, відповідно, витратою палива. До того ж у багатьох містах Європи та світу використання електрокарів всіляко заохочується владою: водіям надають станції для безкоштовного підзаряджання, вільного паркування тощо.

Плюси та мінуси електрокарів

Заряджати автомобіль ви можете прямо у себе вдома, і для цього вам потрібна лише зарядка та розетка. Зручно та вигідно!

Недоліки електрокарів

Однак, за економію на паливі, на жаль, доводиться платити іншими речами.

Вартість машини

Новий електромобіль коштує відчутно дорожче, ніж альтернативне авто з ДВЗ. Але на вторинному ринку вони дешевшають значно швидше, що дає простір для маневрів при покупці електрокара.

Ціна батареї

А ось і причина, через яку електрокар швидше дешевшає на вторинному ринку – амортизація батарей. Щороку вони втрачають до 5% ємності, тому вже за 10 років для нормальної експлуатації машини доведеться міняти акумулятор. Однак, навіть за грубих підрахунків, ця процедура окупає себе вже через пару років за рахунок економії на паливі.

Неможливість пересуватися на значні відстані

Ну і найголовніша проблема електромобілів – їх обмежена здатність до довгих марш-кидків. Так, нові Тесла вже можуть їздити досить далеко, але якщо говорити про середньобюджетні моделі автомобілів, то 200-350 км навряд чи вистачить, щоб використовувати авто десь, окрім міста. І навіть на швидку підзарядку акумулятора потрібно до півтори години.

Плюси та мінуси електрокарів

Головне, що ми хочемо до вас донести, то це не боятися електромобілів. Послуги компʼютерної діагностики, ремонту та обслуговування електрокарів та електродвигунів сьогодні не є чимось недоступним та дорогим. І якщо останній з перерахованих нами недоліків для вас не критичний, то рекомендуємо розглянути до покупки саме машину на електротязі і забути про величезні щомісячні витрати на паливо.

Записатися на діагностику та ремонт кермового управління можна за телефоном 067 650 18 00.
м. Одеса, вул. Житомирська 46.
З любов'ю 💓 до своєї справи, команда АвтоДоктор

Залишіть заявку
Вибір способу зв'язку

Спасибо. Скоро мы вам перезвоним!