Hyundai Accent Вимикається електропідсилювач керма EPS

У автомобілів марки Hyundai Accent 2006 – 2008 р.в. є один серйозний конструктивний недолік, який пов’язаний з відхиленням у роботі «рідного» датчика електропідсилювача керма (ЕПК, EPS), струмопровідні доріжки якого швидко стираються, через що і відключається електропідсилювач керма.

Свого часу виробник Хендай Акцент визнав конструктивний брак і у відповідності до закону «Про захист прав споживачів», у своїх дилерських центрах пропонував безкоштовну заміну досить недорого датчика… у комплекті з ЕПК. Тобто датчик змінювався разом із кермовою колонкою, а не окремо. Але безкоштовна заміна з осені 2018 року вже не провадиться і автовласникам з тих пір доводиться шукати спеціалізовані СТО, де здійснюється заміна датчика електропідсилювача керма Hyundai Accent.

В Україні приблизно було продано 4-6 тисяч авто Hyundai Accent 2006-2008 року з такою проблемою до моменту, коли виробник на стадії зборки замінив браковані датчики на більш вдосконалені та зносостійкі.

Чому ламається електропідсилювач керма?

Відключення ЕПК (ЭУР – на рос мові) у Hyundai Accent MC – явище часте, власники не дадуть збрехати. Проблема з відмовою ЕПК зустрічається на авто, які зійшли з конвеєра до 06 червня 2008 року:

  • Бензинові із номером ЕУР 56360-ON500.
  • Дизельні з номером електропідсилювача керма 56360-ON700.

Бракований електропідсилювач зустрічається на автомобілях Хендай Акцент з VIN-номером (до):

  • бензинові авто: NLHCM41AP8Z126731.
  • дизельні авто: NLHCM41VP8Z125554 (авто, зібрані в Туреччині), до KMHCM41AO9U272176 (Хендай корейської збірки).

Ознаки несправності: відчуття того, що кермо стало важче обертатися, ніж було до цього (коли двигун заведений). Після заглушки та повторного запуску двигуна, проблема може зникнути на деякий час, але потім знову з’явитися. Такі ознаки свідчать, що відключається електропідсилювач керма Hyundai Аccent. Проблема може супроводжуватися скреготом у рульовій колонці, коли обертається кермо. Також комп’ютером може видаватися помилка С1292 “Невідповідність сигналу датчика крутного моменту”.

Причини несправності датчика: зносилися струмопровідні доріжки через тертя компонентів датчика ЕУР.

Вирішення проблеми: до 2018 року офіційні дилери Hyundai змінювали за гарантією рульові колонки (10 років з моменту першого продажу авто) разом із датчиками. Сьогодні в нових датчиках конструктивний недолік усунений і тому потрібно його просто замінити. Для цього знімається та розбирається рульова колонка, встановлюється та калібрується новий датчик, збирається вузол назад на авто. Час виконання робіт - 1 день.

Чи можна їздити, якщо не працює електропідсилювач керма?

Правилами дорожнього руху забороняється експлуатація автомобіля з несправним електропідсилювачем керма. Якщо видає помилка EPS Хендай Акцент, її потрібно терміново усунути.

Заміна електропідсилювача керма на Хендай Акцент

Спеціалізований автосервіс «Автодоктор» (Одеса) надає кваліфіковану послугу “Ремонт і заміна електропідсилювача керма на Хендай Акцент” із можливістю заміни нових датчиків ЕПК, котрі завжди є в наявності на складі.

На першому етапі виконується діагностика – якщо видає код несправності, які пов’язані з ЕПК, відразу усувається ця помилка. Далі проводиться заміна чи ремонт колонки (залежно від ступеня поломки). Колонки виходять з ладу з різних причин, наприклад:

  • Знос контакту сенсорного датчика зусилля на кермі (потрібна заміна ЕПК).
  • Знос гумових прокладок нижнього кріплення, поява зазору між кермовим колесом (не потрібна заміна колонки).
  • Стукає черв’ячна передача, гримить демпфуюча муфта, шліци електродвигуна (потрібна заміна колонки).
  • Видає код несправності DTC 1630 через перевищення температури двигуна ЕПК через часте обертання рульового колеса (у цьому випадку потрібно буде скинути код помилки і почекати 40-50 хвилин, щоб електродвигун підсилювача керма охолонув).

Якщо Ваша поломка пов’язана з рульовою рейкою, Вам допоможе наша стаття “Які бувають поломки кермових рейок і як їх уникнути

Записатися на діагностику та ремонт кермового управління можна за телефоном 067 650 18 00.
м. Одеса, вул. Житомирська 46.
З любов'ю 💓 до своєї справи, команда АвтоДоктор

Залишіть заявку
Вибір способу зв'язку

Спасибо. Скоро мы вам перезвоним!