Основні симптоми ушкоджень амортизаторів

Сучасна система підвіски і кермового управління автомобіля складається їз безлічі елементів, які необхідно періодично перевіряти.

Одними з найбільш важливих деталей є амортизатори. Вони схильні до поступового зносу під час експлуатації.

Амортизатори в автомобілі відповідають за демпфірування вібрацій, щоб колеса мали оптимальний контакт з поверхнею. Крім того, амортизатори також обмежують крен кузова при проходженні поворотів або гальмуванні, тому їх стан впливає не тільки на ходові якості автомобіля, але і на безпеку водіння.

Амортизатор складається з поршня і циліндра. Сили, що діють на колеса, викликають рух циліндра в поршні, швидкість якого регулюється подачею масла з однієї камери амортизатора в іншу. Чим більше пройдено відстань, тим сильніше зношуються окремі елементи амортизатора, поступово перестаючи виконувати свою функцію.

Як правило, водіям важко самостійно знайти несприятливі зміни, викликані поступовим погіршенням якості роботи амортизаторів, через відсутність незвичайних звуків або помітного погіршення водіння.

Найбільш поширеними «симптомами» погіршення стану амортизаторів є:

  1. Активація системи ABS навіть при легкому гальмуванні
  2. Погіршення роботи асистентів, які базуються на використанні датчиків ABS
  3. Нестабільна поведінка автомобіля при проходженні поворотів і русі по нерівностях.
  4. Зниження комфорту водіння.

Слід памʼятати про те, що амортизатори також схильні до механічних пошкоджень. В цьому випадку ознаками неполадок можуть бути витоку масла і сліди корозії на рухомих деталях.

Якщо ви виявили щось з перерахованого вище, варто якомога швидше звернутися до фахівців. Не забувайте, що від стану амортизаторів також залежить швидкість зносу і інших деталей підвіски: ресорів, втулок, сайлентблоків. Відрив коліс від дорожньої поверхні, викликаний неправильним дією амортизаторів, підвищує навантаження на ці елементи.

Пошкодження будь-якого з компонентів підвіски, як і в випадку з амортизаторами, може ускладнювати керування автомобілем і сприяти:

  1. Більш швидкому і нерівномірного зносу шин.
  2. Появі незвичайних шумів при русі по нерівностях.
  3. Збільшенню гальмівного шляху.

У крайніх запущених випадках серйозне пошкодження амортизаторів і підвіски може привести до повної втрати контролю над автомобілем.

Якщо ви хочете подбати про свою безпеку, не забувайте про амортизатори. Ми рекомендуємо здійснювати регулярну перевірку в автосервісі.

Записатися на діагностику та ремонт кермового управління можна за телефоном 067 650 18 00.
м. Одеса, вул. Житомирська 46.
З любов'ю 💓 до своєї справи, команда АвтоДоктор

Залишіть заявку
Вибір способу зв'язку

Спасибо. Скоро мы вам перезвоним!