Нова або відновлена кермова рейка

Перше на що звертають увагу при проблемах з кермовою рейкою це висока ціна на новий агрегат. У пошуках способу заощадити автовласники можуть знайти пропозиції про ремонт чи купівлі відновлених рейок. Відразу постає питання, а чи варто довіряти таким агрегатам?

У цій статті я спробую допомогти розібратися з питанням “чи варто купувати реставрировану рейку”, а також порівняти з покупкою б/у і аналогів.

Плюси: Купівля нової оригінальної кермової рейки однозначно надовго вирішить проблему. При правильних умовах експлуатації новий агрегат прослужить більше 50 тис.км. і наступна поломка в цьому вузлі дістанеться вже новому господареві авто.

Купівля нової рейки

Мінуси: Відомо що нова деталь буде коштувати недешево. На більшості автомобілів з гідропідсилювачем ціна рейки перевищує 500 $, а на комерційному транспорті 1500 $

Купівля аналогів оригінальних рейок

Ціна на неоригінальну запчастину в 1,5 рази менше ніж на оригінальну. На ринку представлено більше 20 фірм які виробляють аналоги оригінальних рейок, відповідно якість кожного виробника може відрізнятися.

Памʼятайте що автовиробник сам не робить кермові рейки, наприклад на рейці BMW буде написано TRW або ZF. Через це я вважаю що аналогічна деталь від TRW або ZF буде нічим не гірше оригінальної, залишається тільки дізнатися виробника рейки для авто.

Купівля рейки на “розбиранні” (б/у)

Не нова запчастина дозволяє заощадити гроші при покупці, на цьому плюси закінчуються і починаються мінуси:

Продавець на “розбиранні” сам не знає про стан запчастини, що продає, а при неправильному зберіганні агрегат піддається корозії, гумові сальники і манжети “задубівають”, розсихаються, а у наслідку гідроциліндр втрачає герметичність. Якщо і дають гарантію в пару днів то цього недостатньо для перевірки кермової рейки.

І навіть якщо вийшло на “розбиранні” вибрати гарну рейку вона буде з великим пробігом, адже нові машини не потрапляють на розбирання, а це говорить про можливе зношення внутрішніх механізмів кермової рейки.

Відновлена або відреставрована рейка

Рульова рейка - це агрегат, який заводом виробником передбачає можливість ремонту: продаються оригінальні ремонтні комплекти, деякі комплектуючі також у вільному продажі, багато фірм зі світовим імʼям поповнюють асортимент запчастин для кермових рейок.

На відміну від б/у, відновлені рейки проходять повне розбирання, заміну зношених деталей і перевіряються на стенді. Ціна ремонту набагато менше вартості нової і навіть аналогічної рейки. Професійні майстерні дають гарантію мінімум на 6 місяців, а ремонт займає один день. При виборі такого варіанту варто врахувати що реставрація рейки - вузька спеціалізація, тому віддавайте авто тільки в руки механіків з досвідом.

Сподіваюся стаття допоможе вам визначиться у виборі кермової рейки

Записатися на діагностику та ремонт кермового управління можна за телефоном 067 650 18 00.
м. Одеса, вул. Житомирська 46.
З любов'ю 💓 до своєї справи, команда АвтоДоктор

Залишіть заявку
Вибір способу зв'язку

Спасибо. Скоро мы вам перезвоним!