Як вибрати автосервіс з ремонту кермового керування? Як не стати ошуканим?

Ремонт агрегату кермового керування – не дешеве задоволення. Тому важливо вибрати надійного виконавця, щоб не витрачати гроші на повторні ремонтні роботи. Звичайно «дядько з гаража» завжди може виконати будь-яку роботу дешевше. Але ремонт кермового управління потребує досвіду і, що найважливіше, дорогого обладнання. У цій статті ми розповімо: особливості послуги з ремонту кермового керування, на що варто звертати увагу при виборі підрядника, як перевірити виконані роботи. Отже, як вибрати автосервіс і з чого почати?

Наступні два пункти спільні для будь-якої послуги, їх можна виконати online.

Оцініть фото

У вік соціальних мереж логічно зайти на сторінку компанії для перегляду фотографій. Красиві картинки, звісно, не показник якості. Але все ж таки, якщо на сторінках компанії відсутні реальні фотографії – це привід задуматися.

Оцените фото

Можливо, у хлопців немає цього часу, тому відсутність фотографій, це ще не привід відмовлятися від вибору даного СТО.

Прочитайте відгуки

Найкраща рекомендація – це порада знайомого. Якщо такого немає, варто прочитати відгуки в інтернеті. Нечесні підприємці можуть «закупити відгуки», але все одно в них неважко розібратися:

  1. Читайте відгуки на перевірених джерелах: Google Maps, Facebook, профільні відгуки.

    Відгуки на ремонт кермових рейок

  2. Чим більше відгуків, тим краще! Це показник того, що компанія давно на ринку та люди їй довіряють. На сьогоднішній день на сервісі GOOGLE у нас 617 відгуків, середня оцінка 4,6.

  3. Рідко зустрінеш виключно позитивні оцінки – адже всім не догодиш. Наявність негативних відгуків також свідчить про реальність компанії. Важливо, щоб представник відповів на цей відгук і розʼяснив ситуацію. Я намагаюся не засмучуватися, отримавши негативний відгук, адже це спосіб побачити недоліки і стати кращим!

  4. У Google Maps, якщо перейти на профіль людини, що залишила відгук, можна побачити, скільки відгуків, і про компанії з якихось локацій, він залишив. Якщо Ви читайте відгук про одеський автосервіс, то у людини, як правило, відгуки будуть про компанії з Одеси.

Якщо людина залишає відгуки по всьому світу, то, швидше за все, це «придбаний» відгук.

Оцініть виробничі потужності

Після приїзду в автосервіс попросіть провести екскурсію або огляньте самі. Ремонт кермової рейки або насоса не може бути виконаний без наступних речей:

  1. Токарний цех

Так, так - саме цех! Справа в тому, що всі агрегати кермового управління, особливо кермові рейки, для якісного ремонту вимагають певних робіт. Які роботи ми робимо:

  • Токарні роботи: виготовлення опорних втулок, виготовлення регулювальних гайок, нарізування різьблення, виготовлення гільз тощо. Для цього потрібний токарний верстат. У нас їх три!

    Токарний цех

  • Шліфування штока. При корозії кермового валу необхідна обробка на кругло-шліфувальному верстаті. Така обробка дасть ідеальну поверхню. Надалі, ми встановимо сальники (якщо гідравлічна рейка) ремонтного розміру і виготовимо втулку під розмір відшліфованого валу.

  • Розточення корпусу розподільника. Якщо у гідравлічній рейці проявляється вироблення, цю проблему усувають методом «гільзування» (аналогічно відбувається при ремонті ДВЗ). Для даної роботи корпус кермової рейки розточується на координатному верстаті, згодом встановлюється гільза і просвердлюються перепускні отвори. Ця технологія добре зарекомендувала себе на практиці.

  1. Діагностичне обладнання
    Стенд для діагностики кермових рейок з ГУР

Для гідравлічних агрегатів потрібно:

  • Стенди: для перевірки кермових рейок та насосів гідропідсилювача керма. На стенді перевіряємо роботу запчастини до та після ремонту;
  • Для вимірювання тиску в гідросистемі на автомобілі використовуємо стенд, який при врізанні в систему вимірює вихідний тиск, як рейки, так і насоса. Завдяки цьому точно визначаємо поломку.
  1. Діагностичне обладнання для агрегатів з електропідсилювачем
  • На сервісі необхідний цілий арсенал як універсальних, так і дилерських сканерів, які програмують конкретні марки автомобілів. Перед ремонтом потрібно провести компʼютерну діагностику. Також, часто, необхідне калібрування на автомобілі після встановлення відремонтованої кермової рейки.

    Діагностичне обладнання для агрегатів з електропідсилювачем

  • Для запуску агрегату “на столі” використовуємо контролер ЕУР. Це апарат, який імітує роботу деталі як на автомобілі. Майстер може зчитувати коди помилок, програмувати блок керування, отримувати дані від датчиків тощо. Навіть якщо поломка не повʼязана з електронікою, а, наприклад, клієнта турбував шум при обертанні керма, після ремонту необхідно запустити кермову рейку і перевірити виконану роботу в цеху, без установки на автомобіль. В іншому випадку, рейку доведеться повторно демонтувати, втративши час.

Без цього приладу ремонт кермової рейки з електропідсилювачем у принципі не можливий!

  1. Пост регулювання розвал-сходження

Після ремонту кермової рейки, або повʼязаних з нею деталей, обовʼязково необхідне регулювання сходження передніх коліс.

Піст регулювання розвал-сходження

Регулювання можна зробити і в іншому автосервісі, але зручніше і краще, щоб все було на місці. Так ви:

  • заощадите час - Ви забираєте автомобіль з усіма виконаними роботами;
  • СТО нестиме відповідальність за весь комплекс виконаних робіт.

Гарантійний термін

Найважливішим є гарантія, яку Ви отримаєте на виконані роботи. Ця інформація має підкріплюватися документально.

Гарантія на ремонт

Компанія АвтоДоктор дає гарантію 1 рік або 30 тисяч кілометрів пробігу.

Як перевірити виконані роботи?

  1. Виконайте тест-драйв на автомобілі:
  • машину не повинно «відводити», автомобіль повинен утримувати смугу;
  • При обертанні керма не повинно бути сторонніх шумів, кермо повинне обертатися легко і плавно, без ривків на весь діапазон обертів.

Якщо виконувався ремонт кермової рейки, то прийнятний недостатній «повернення керма», який повинен покращитися протягом 1 тисячі кілометрів пробігу.

  1. Звірте дані у Гарантійній книзі та Акті Виконаних робіт. У них повинні бути вказані Ваші дані та дані автомобіля, у тому числі пробіг.

  2. Також можна попросити, щоб зібрали замінені деталі. Ви можете їх просто оглянути або за бажання забрати.

Сподіваюся, ця інформація допоможе Вам зробити правильний вибір!

Якщо Вам необхідний ремонт кермового керування, звертайтесь до нас:
тел. +38(067) 650-18-00
м. Одеса вул. Житомирська 46
З любовʼю до своєї справи, команда АвтоДоктор

АвтоДоктор

Записатися на діагностику та ремонт кермового управління можна за телефоном 067 650 18 00.
м. Одеса, вул. Житомирська 46.
З любов'ю 💓 до своєї справи, команда АвтоДоктор

Залишіть заявку
Вибір способу зв'язку

Спасибо. Скоро мы вам перезвоним!